You're all welcome!

Owl and the Moon_You're all welcome

Wat en voor wie?

Deze workshop van 120 minuten is voor leerkrachten in alle klassen die op praktische wijze invulling willen geven aan wereldburgerschap, internationalisering en inclusiviteit. Door de workshop kijk je kritisch naar het materiaal dat je inzet in je lessen en krijg je concrete voorbeelden om jouw blik en die van leerlingen te verruimen. Ook krijg je creatieve tools om recht te doen aan de ervaringen van alle leerlingen én leerkrachten. Je lessen worden zo gevarieerder zonder dat dat jou tijd kost. Iedere leerkracht en leerling voelt zich zo gehoord en gezien.

 

Tip!

Kijk eens op de Nuffic Academy. Daar vind je allerlei online modules zoals Wereldburgerschap die ik mede heb ontwikkeld: https://www.internationalisering.nl/modules/wereldburgerschap/ .

Wat is jouw situatie?

Stel jij jezelf wel eens een van deze vragen?

  • “Hoe kan ik internationalisering vorm geven in mijn Engelse lessen?”
  • “Wereldburgerschap klinkt zo groot. Hoe vertaal ik dat naar de praktijk?”
  • “Iedereen is anders, maar dat zie ik niet in de prentenboeken om me heen. Welke boeken zijn wel geschikt?”

Wil je dat je leerlingen verder kijken dan hun eigen wereld? Wil je uitdragen dat mensen die ‘anders’ of ‘speciaal’ zijn, ook onderdeel zijn van de ‘normale’ samenleving? Dat anders niet minder is? Omdenken kan ook bij Engels!

Wat ga je doen en leren in de workshop?

Je gaat aan de slag om wereldburgerschap, internationalisering en inclusiviteit handen en voeten te geven in de Engelse les. Je denkt na over beeldvorming in bronnen die je gebruikt zoals liedjes, filmpjes en boeken. Je bekijkt en beoordeelt concreet materiaal. Ook krijg je tips and tricks hoe je meer leerlingen écht kunt betrekken bij de lesstof.

Wat krijg je bij de workshop?

Dit krijg je zodat je wat je geleerd en ervaren hebt in de workshop, meteen in de klas toe kunt passen:

  • een hand-out met activiteiten die we in de workshop hebben gedaan
  • een setje prentenboeken. Lekker praktisch.
  • een lijst met praktische lesideeën. Zo worden je lessen nog leuker.
  • een lijst met geschikte boeken en liedjes. Dat bespaart jou tijd én is inspirerend.

Wil jij je leerlingen een wijdere blik meegeven?

Neem contact met mij op en samen kijken hoe we handen en voeten geven aan internationalisering, wereldburgerschap en inclusiviteit.