Over Paulien

Paulien Lammers

 

Sinds 1992 werk ik met veel enthousiasme binnen het vreemdetalenonderwijs.

VO-docent

Van 1992 tot 2006 gaf ik Engels op de middelbare school, de Wolfert van Borselen in Rotterdam. Van brugklas tot eindexamenklas en van schakelklassen tot tweetalig VWO.

Trainer en coach

Daarna ging ik als trainer en coach aan de slag op verschillende basisscholen, onder andere voor het landelijke kenniscentrum voor vroeg vreemdetalenonderwijs, EarlyBird. Veel workshops en trainingen ontwikkel en geef ik zelf. Daarbij staan de huidige en de gewenste situatie van de school centraal.

PO-leerkracht

Sinds september 2020 ben ik vakleerkracht Engels op CBS de Akker in de Tarwewijk in Rotterdam - iets dat ik met ontzettend veel passie en energie doe.

In 2020 en 2021 heb ik tevens ruim een jaar als vakleerkracht Engels gewerkt op de St Jozefschool in Wassenaar.

Educatief auteur

Al sinds 1992 ontwikkel ik lesmateriaal voor mijn eigen leerlingen in het VO en vanaf 1995 voor uitgevers zoals Malmberg, Blink, Noordhoff, Thieme Meulenhoff en kenniscentra zoals EarlyBird en Nuffic. Alles van het schrijfproces kwam daarbij aan de orde.

Nu ontwikkel ik materiaal voor het PO (Engels), online cursussen (over CLIL, internationalisering en wereldburgerschap) en het MBO (bij Motile).

Engels en de buurtalen

Ik heb Engelse taal- en letterkunde gestudeerd in Nijmegen en Liverpool, waar ik als Hartingstudent studeerde en Nederlands als tweede taal gaf. Tijdens mijn lerarenopleiding (eerstegraads) in Leiden ging mijn afstudeeronderzoek over de toekomstdromen van anderstalige kinderen.

Mijn Duitse taalvaardigheid is op B2-niveau (lezen en luisteren) en B1 (spreken en schrijven).

Nascholing

Ik houd mijn vakliteratuur bij en volg cursussen en conferenties op het gebied van de Engelse taal en vakdidactiek (bijvoorbeeld IB-cursus, conferenties Levende Talen en Nationaal Congres Engels, IPC-workshop, Good Practice Days en Master Classes van EarlyBird), en andere aspecten van het onderwijs zoals het maken van online lesmateriaal, de Duitse taal, spreken in het openbaar en mentoraat.

Interesses

Mijn hart ligt ook bij kunst en natuur.

Ik ben vrijwilliger bij woonzorglocatie De Oranjehoeck in Bergschenhoek, waar ik ga wandelen met bewoners. Het gaat daarbij om contact maken en lol hebben in de buitenlucht.

_DSC9830
Trainingen in het PO
%
Advies en coaching in het PO
%
Ontwikkeling van lesmateriaal
%
Ontwikkeling van cursusmateriaal
%

Mijn missie

Het onderwijs kan beter en speelser. Met lessen die de leerlingen verrassen en uitdagen. Met lessen die de leerkrachten ondersteunen en zelfs energie geven. Met lessen waarbij taal en inhoud altijd samen gaan.

Het is belangrijk te zoeken naar overeenkomsten. Taal en cultuur helpen om mensen met elkaar te verbinden. Taal leer je in een veilige, positieve en respectvolle omgeving; die proberen we samen te creëren.

Tijdens de training en coaching moet je iets positiefs ervaren. Zo leer je op een dieper niveau en versterk je je intrinsieke motivatie.

Samen leren, samen spelen, samen lachen en samen verwonderen.

Reviews

Cruquiusschool

"We zijn helemaal blij met jou. Inhoudelijk erg sterk, maar vooral zo'n fijn mens!"

Mariëlle Witteman, groepsleerkracht en vvto-coördinator op OBS Cruquius in Haarlem

Stepping Stones Ellen Dijkman

"Enorm bedankt voor al je mails met het materiaal en de tips. Ik heb ze meteen gedeeld met het team. Ik heb zin om er mee aan de slag te gaan!"

Ellen Dijkman, groepsleerkracht en vvto-coördinator op tpo-school Stepping Stones in Utrecht

Clare_Cole

Samenwerking

Paulien Lammers werkt regelmatig samen met Clare Cole van English for Schools.