Lezen op / over regenachtige dagen

20200930_Sam's Flood Plan_landscape

Het regent, het regent ...

Wat is nu lekkerder dan op zo'n regenachtige dag in het hoekje van de bank te kruipen met een kop warme thee en een boek! Lezen, lezen, lezen ... en zo druppelen de woorden en zinnen je brein binnen.

Overstromingen en tsunami's

Wil je jouw leerlingen op de basisschool laten lezen over de gevolgen van regen en storm? Kies dan verschillende boeken over bijvoorbeeld overstromingen of tsunami's. Fictie en non-fictie. Makkelijke en moeilijke teksten. Veel of juist weinig plaatjes. Echte foto's of tekeningen. Titels en tips vind je in mijn andere blog over de Watersnoodramp.

 

Boeken met extra's

Sommige boeken bieden veel extra's, zoals de boeken van Usborne met quicklinks of de boeken van AV2.

Usborne heeft bij een aantal boeken websites verzameld. Deze kun je online vinden (ook als je geen boekje van hen hebt gekocht). De websites zijn heel divers: het luisteren naar geluiden; het bekijken van informatieve filmpjes; het inkleuren en labelen van tekeningen; het bewonderen van spectaculaire foto's.

Ook uitgeverij AV2 heeft allerlei materiaal ontwikkeld bij haar boekjes. Hiervoor moet je wel een exemplaar aanschaffen want je hebt codes nodig die in het boek staan. Er worden stukken uit het boekje voorgelezen; je kunt key words bestuderen; er zijn extra filmpjes en andere links, enzovoort.

 

Boekhandel met extra's

Practicum Educatief helpt je de juiste boeken vinden.

 

Enjoy!

Op zoek naar lesmateriaal over de Watersnoodramp van 1953?

Ga naar de webshop of bekijk mijn trainingen.