Let’s spell to read and write in English

Animal words_Let's spell to read and write in English

Wat en voor wie?

Deze workshop van 120 minuten is voor leerkrachten die meer willen weten over de spelling, technisch lezen en schrijven in het Engels. Door de workshop krijg je meer inzicht en kennis in die lastige spelling van het Engels zodat je je leerlingen beter te ondersteunen. Ook krijg je meer zelfvertrouwen om in het Engels met ouders / verzorgers te communiceren.

 

Als je wilt dat je leerlingen leren spellen, lezen en schrijven, ga je naar: Get your children to spell, read and write.

Wat is jouw situatie?

Stel jij jezelf wel eens een van deze vragen?

  • “Wanneer spreek je de c uit als k en wanneer als s?”
  • “Waarom schrijf je soms –tch (zoals in catch) en soms –ch (zoals in teach)?”
  • “Is het then met een e of than met een a?”

De spelling in het Engels is vrij ingewikkeld, voor kinderen én volwassenen! Er is gelukkig wel een aantal regels die jou helpen om vlotter en correcter te leren spellen.

Wat ga je doen en leren in de workshop?

Je leert een aantal belangrijke spellingsregels. Je gaat aan de slag om woorden beter te leren uitspreken (technisch lezen) en om beter te leren schrijven.

 

Net zoals de leerlingen, leer jij Engels door Engels te doen. Daarom doen we in de workshop gevarieerde en speelse activiteiten die je morgen in de klas kunt gebruiken.

Wat krijg je bij de workshop?

Dit krijg je zodat je verder kunt gaan met wat je geleerd en ervaren hebt in de workshop:

  • een hand-out met activiteiten die we in de workshop hebben gedaan
  • speelse opdrachten om zelf te oefenen met veelvoorkomende spellingsregels. Zo leer je ook vlotter spreken, lezen en schrijven.
  • een lijst met praktische tips en websites om je spelling te verbeteren. Zo leer je correcter spreken, lezen en schrijven.

Wil je beter leren spellen?

Neem contact op met mij en we gaan snel aan de slag!