Kinderboekenweek en het Oude Egypte: boeken in het Nederlands en Engels

Blog website 7_KBW 2020_Oude Egypte

En toen?

Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar En toen? Het CPNB schrijft: “Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken werelden uit het verleden door het lezen van boeken!” Combineer daarbij Nederlandse en Engelse boeken. Hieronder vind je boektitels over het Oude Egypte.

Kijk voor wat je met deze boeken kunt doen bij mijn volgende blog over het oude Egypte.

 

 

Boekenlijst (Nederlands en Engels)

  • NL / Fictie: Vos en Haas – Het Land van de Nijl - Sylvia VandenHeede & The Tjong Kingh (Lannoo).  Verhaal over het bekende duo, Vos en Haas. Ze gaan op reis met Rob; per boot over de Nijl. Ze zien van alles, zoals een piramide, een tempel en een farao. Zeer geschikt voor kinderen die net leren lezen. De tekeningen ondersteunen het leesproces.

 

  • EN / Fictie: We’re Sailing down the Nile - Laurie Krebs & Anne Wilson (Barefoot books).  Verhaal over een tocht over de Nijl. De reizigers zien allerlei attracties. In de bovenhoek van iedere pagina is een plaatje van een god of godin met naam.

 

  • EN / Fictie: Mummy Cat - Marcus Ewert & Lisa Brown (Clarion Books; als e-book te verkrijgen).  Verhaal geschikt voor jonge kinderen. De kat gaat op zoek naar zijn oude bazin. Onderweg ziet hij van alles, zoals hiërogliefen, waaraan aan het einde van het boek extra informatie over wordt gegeven.

 

  • NL en EN / Fictie: Asterix en / and Cleopatra - Rene Goscinny & Albert Uderzo.  Wie kent Asterix en Obelix niet? Of Cleopatra? Met grappen in het Nederlands én Engels.

 

  • EN / Non-fictie: Egyptians (Usborne).  Dit informatieboekje komt uit de Usborne Beginners Series. Er zijn korte en lange zinnen. Bij bijna iedere zin staat een plaatje dat de leerlingen echt helpt. Ook heeft het boek een glossary. Je kunt dit boek los of als onderdeel van een prachtige box met 10 boeken bestellen genaamd Usborne Beginners History. Met deze box kun je allerlei geschiedenisperiodes behandelen!

 

  • EN / Fictie: In Egyptian Times – Kate Davies & Alfredo Belli  (Usborne; helaas momenteel moeilijk verkrijgbaar). Mooi verhaal over het oude Egypte gezien door de ogen van een jongen.

 

  • EN / Non-fictie: Who Built the Pyramids (Usborne Starting point history; helaas momenteel moeilijk verkrijgbaar). Informatief boekje met veel plaatjes.

 

Een deel van deze boeken kun je bestellen bij Practicum Educatief > Engels > Paulien LammersJe krijgt 10% korting op alle producten als je een pakket koopt in mijn webshop.

Op zoek naar lesmateriaal over het Oude Egypte?

Ga naar de webshop of bekijk mijn trainingen. Je kunt ook een voorbeeldles over het Oude Egypte laten verzorgen door mij.