Basisscholen

Vreemdetalenonderwijs op de basisschool

Ik geef trainingen, advies en coaching over vroeg vreemdetalenonderwijs.

ENGELS

Engels is een wereldtaal. Dat merk je als je online, in de media, op straat en op reis. Of je nu begint in groep 1, 5 of 7, Paulien Lammers helpt je vorm te geven aan Engels op school.

Wil je je eigen Engels opvijzelen? Advies over de invoering van vvto of doorlopende leerlijnen? Kant-en-klaar materiaal om spelenderwijs Engels te geven? Je leerlingen meer Engels laten praten? Dan ben je bij Paulien Lammers aan het goede adres!

DUITS

Wist je dat Duits de meest gesproken moedertaal is in de Europese Unie? Het is voor veel Nederlanders ook vrij gemakkelijk om Duits te leren. En jong geleerd is oud gedaan.

Voor leerlingen aan de oostgrens zijn er veel mogelijkheden om wereldburgerschap en internationalisering concreet te maken. In andere delen van Nederland kun je Duits aanbieden als extra uitdaging én extra kans voor jouw leerlingen.

FRANS

Leerlingen die op de basisschool Frans leren, verbreden hun horizon. Meertalige leerlingen zijn ook eerder over de drempel heen die je kunt voelen als je een vreemde taal moet spreken.

Franse lessen zijn leuke lessen om te geven voor de leerkracht: speels en leerzaam. Met Frans kun je als school ook een streepje voor hebben bij ouders / verzorgers die een school kiezen. En Franstalig België is dichtbij om écht te oefenen!